Organiseer een high wine
Lekker met je vriendinnen een high tea organiseren is leuk om te doen maar een beetje achterhaald. Organiseer daarom een high wine in plaats van een high tea!
Een high wine is bijna hetzelfde als een high tea, alleen dan met hartige hapjes en bijpassende wijnen. Perfect voor een gezellige meidenavond of verjaardag. Ik heb een aantal snelle recepten en lekkere wijnen voor jou op een rijtje gezet zodat jij zelf een high wine kan organiseren.
Rauwe hamrolletjes met geitenkaas en pesto
Ingrediënten:
- 200 gram rauwe ham
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels pesto
Hoe?
- Meng de pesto met de geitenkaas
- Besmeer de plakjes hiermee
- Rol het op en snij het in plakjes
Wijntip:
Sauvignon Blanc
Bruschetta
Ingrediënten:
- 4 plakjes stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 cherrytomaatjes
- 1 rode ui 3
- eetlepels basilicum
- 1 snufje zout
Hoe?
- Snij de tomaat, rode ui en pers het knoflookteentje 3
- Bedruppel het stokbrood met olijfolie en leg het in de grilpan tot het goudbruin wordt
- Meng het door elkaar heen en doe er 3 eetlepels basilicum, 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout doorheen
- Haal het stokbrood uit de oven en leg de bruschetta erop
Wijntip:
Chardonnay, Pinot Bianco of Pinot Grigio
Zalmrolletjes
Ingrediënten:
- 4 zachte tortilla's
- 1 pakje roomkaas met bieslook
- 1 ui
- 1 komkommer
- 300 gram gerookte zalm
Hoe?
- Snij de ui in kleine partjes
- Meng de uien met de roomkaas
- Leg de tortilla 3 minuten in een voorverwarmde oven
- Smeer de roomkaas op de tortilla
- Schaaf komkommer in lange plakjes
- Leg de komkommer en gerookte zalm er bovenop
- Rol de tortilla op met zilverfolie en leg hem in de koelkast
- Snij de tortilla in kleine stukjes en het is klaar
Wijntip:
Chardonnay of Sauvignon Blanc
Je kunt de high wine afmaken met simpele hapjes zoals blokjes oude kaas, olijven, mini sandwiches, kaasstengels en zoute nootjes.
Wijnen
Ga je andere gerechtjes maken en weet jij niet wat voor soort wijn je daarbij moet schenken? Kijk dan naar het overzicht:
Zuur:
Bij een zuur gerecht kun je het best een fruitige, lichte en zurige witte of rode wijn schenken.
Vet:
Volle witte wijnen met een krachtige smaak zijn het lekkerst bij vette hapjes zoals kazen.
Zout:
Zoete witte wijnen zijn lekker bij zoute hapjes zoals oude kaas en tapas.
Kruidig:
Een kruidig gerecht komt het best tot zijn recht met een fruitige, jonge rode wijn.
Zoet:
Een dessertwijn die even zoet is als het hapje zelf