Hoe gebruik je een stijltang?

Mode & Beauty door Djamila

Een stijltang is een multifunctioneel apparaat. Je kunt hem niet alleen gebruiken om je haar steil te maken, maar ook om je haar te krullen. Vandaar dat dit één van de populairste stylingtools is. Heb je er sinds kort ook eentje in huis? Dan kun je misschien niet wachten om hem te gebruiken. Zorg alleen wel dat je weet wat je doet, want dit apparaat werkt met hitte. Om de kans op schade aan je haar te verkleinen, vertellen wij je hier hoe je een stijltang gebruikt.

Bereid je haar voor

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor het gebruik van een stijltang. Bereid je haar daarom eerst voor en ga niet direct met het apparaat aan de slag. Het begint al bij het wassen. Spoel je haar niet alleen uit met water, maar was het regelmatig met shampoo van Goldwell. Kies bij voorkeur een hydraterende shampoo die geen sulfaten bevat. Je voorkomt zo dat je haar uitdroogt. Breng na het wassen ook een conditioner aan in je haar, want dit zorgt voor extra bescherming.

Als je onder de douche vandaan komt, is je haar nat. Ga er dan niet direct met een stijltang op los, maar laat je haar eerst drogen. Wrijf er niet als een gek met een handdoek doorheen, maar dep het liever droog. Dit duurt weliswaar wat langer, maar de kans op schade aan je haar is zo minimaal. Je kunt eventueel ook een handdoek om je hoofd wikkelen en deze enige tijd laten zitten. Heb je weinig tijd? Gebruik dan een föhn om je haar te drogen.

Breng een hittebeschermer aan

Hittetools kunnen je haar beschadigen en ervoor zorgen dat het uitdroogt. Om de impact tot een minimum te beperken, breng je een hittebeschermer aan voordat je met een stijltang begint. Het is belangrijk om dit product goed door je haar te verdelen. Er ontstaat zo een beschermende laag, waardoor er een kleinere kans op (ernstige) schade is.

Stel de juiste temperatuur in

De temperatuur van de meeste stijltangen kun je zelf instellen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een Babyliss stijltang van Haibu. Stel de tool niet standaard in op de hoogste temperatuur. Doe je dit wel? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor je haar. Op welke stand je een stijltang instelt, hangt van je haartype af. Voor dun en fijn haar volstaat vaak een temperatuur van onder de 180 graden. Bij dikker haar kies je voor een temperatuur tussen de 180 en 200 graden. Bepaal daarom eerst wat je haartype is voordat je met een stijltang begint. Gebruik een stijltang niet te vaak

Heb je een stijltang? Dan kun je deze beter niet te vaak gebruiken. Ga bijvoorbeeld niet dagelijks met deze tool aan de slag, want dat is slecht voor je haar. Laat je haar liever een paar dagen rusten nadat je een hittetool gebruikt hebt. Het krijgt op deze manier de kans om te herstellen. Wen jezelf bijvoorbeeld aan dat je de tool eenmaal per week gebruikt.